VAD VI GÖR Require är ett specialistbolag med stora kunder. Vi hjälper företag att arbeta med vad vi kallar Modern Kravhantering. Vi vill få företagen att utveckla produkter som uppskattas och används. Vi tror att kravhantering, med rätt inställning och kunskap, kan förknippas med ord som kreativitet, enkelhet och innovation. Vi håller utbildningar och konferenser, föreläser, analyserar och granskar.

Vi tycker att vårt arbete är viktigt och gör skillnad. Som till exempel bygget av ny pendeltågstunnel under Stockholm, eller utbyggnaden av tunnelbanan som gör den mer tillgänglig för alla. Vi stödjer utbyggnad av vattenreningssystem och framtagning av medicinsk utrustning. Vi kravställer fältsjukhus i Mali och ser till att våra skattepengar inte försvinner i omständliga upphandlingar. Vi gör webshoppar och logistiksystem. Bland mycket annat.

VILKA VI ÄR Via länken till höger kan du läsa mer om alla vi som jobbar på Require - vad vi jobbat med tidigare, vad vi är extra bra på och till och med vad vi gör på fritiden. Vill du istället veta vad andra har att säga om oss? Klicka här!

HUR VI ÄR Vi är väldigt måna om att Require även ska vara en riktigt bra arbetsplats. För att uppnå det gör vi bland annat följande:

  • HÄLSA Vi gör vad vi kan för att hålla våra medarbetare friska. Vi har friskvårdsbidrag och delar ut träningskläder. Vi deltar i löpartävlingar och erbjuder kostrådgivning.
  • ARBETSMILJÖ En bra arbetsmiljö är viktig. Alla medarbetare får den senaste Iphonen och en Macbook. Vi har ergonomiska stolar på kontoret och höj- och sänkbara skrivbord. Vi har ett skyddsombud som gått utbildning. Varje år tar vi fram en arbetsmiljöplan.
  • FÖRÄLDRALEDIGHET På Require är det självklart att kunna vara föräldraledig. Vi har dessutom en föräldralön som hjälper till utöver ersättningen från Försäkringskassan.
  • TRIVSEL Varje år åker vi på konferens. Det kan bli både skidåkning i Sverige och sol i Italien. Varje månad har vi möte allihop och delar erfarenheter. Efteråt äter vi middag ihop.
  • UTVECKLING Vi låter våra anställda ta hand om sin egen kunskapsutveckling. Vi sätter gemensamt upp kunskapsutvecklingsmål och sedan har varje anställd en egen utvecklingsbudget att planera sin utveckling med. Alla våra medarbetare deltar i konferenser, går kurser och läser böcker för att hålla sig uppdaterade om det allra senaste i branschen. Vi arrangerar även årligen vår egen konferens Kravdagen som lockar runt 150 personer per år.
  • ÖPPENHET Vi delar gärna med oss av vår kunskap. Vi bloggar på Kravbloggen och håller kostnadsfria frukostseminarier. Vi låter alla medarbetare veta hur det går för företaget och bjuder gärna in medarbetare till diskussion om strategiarbete och vad vi ska göra i framtiden.