pexels-photo-104985

Så skriver du en diskussionsvänlig user story - 3h

User story-mallen ”As a … I want … In order to …” kan vara världens mest missförstådda och misshandlade kravhanteringsmetod. Men grundtanken är god, och den förtjänar din fulla uppmärksamhet. Följ med på en kurs där vi praktiskt tränar på att skriva de där korta berättelserna med precis lagom mycket information för att stimulera till meningsfull dialog.

Ämnet för kursen är ”Så skriver du en diskussionsvänlig user story”, och den största delen av kurspasset är vigd till just skriv- och diskussionsövningar. Den lilla teori som ingår är väldigt back to basics; vi tittar på varifrån idén till user stories kommer, och hur formatet är tänkt att fungera som katalysator för effektiv kommunikation mellan de som beställer en produkt och de som bygger den.

Ett par vanliga frågeställningar som vi kommer att besvara tillsammans under kursen:

  • Hur vet du när en user story är tillräckligt komplett?
  • Hur kopplas acceptanskriterier bäst ihop med lösningsdesign och testfall?
  • Bör du skriva user stories för en komplicerad teknisk integration?

Vem bör gå?
Produktägare, kravanalytiker, testare, systemutvecklare, projektledare, systemägare, scrum masters, IT-arkitekter… Ju fler olika perspektiv som representeras under övningarna desto roligare diskussioner kommer vi att ha!

Kursledare
Tobias Nilsson är en strukturerad och tålmodig kravhanterare med ett specialintresse för coaching och kommunikation mellan människor.

Med en bakgrund på verksamhetssidan har han i snart fem år jobbat huvudsakligen med agila metoder och utvecklingsteam i snabbrörliga och föränderliga miljöer. Bland rollerna han har haft ingår Product Owner, Sales Controller, Scrum Master och Projektledare. 

På fritiden gillar Tobias att spela musik i band och att lära vanliga människor att paddla forskajak.

Vad säger andra?

Varje kurs utvärderas och de totala snittbetygen hittills är:

Övergripande betyg: 
4,5 / 5
Kursledarens kunnighet: 
4,8 / 5
Underhållande: 
4,7 / 5


Viktigt att veta 

Kursen hålls på Klarabergsgatan 60 i Stockholm och vi står självklart för material. Frukost serveras 30 minuter innan kursstarten.


För att beställa denna kurs, eller för att få en mer detaljerad offert, använder du formuläret till höger för att skicka en intresseanmälan
1700 SEK