Kravhantering blir verkligt effektivt först när alla i ett projekt förstår hur det fungerar och varför det är viktigt.

Ett väldigt bra sätt att få en gemensam bild och samtidigt ta ett steg i kompetensutvecklingen är att gå en av våra kurser. Boka den till ert företag eller håll utkik i kalendern efter allmänna tillfällen. För en riktigt snabb kompetensboost, boka en av våra uppskattade föreläsningar.

Kommande

Detta är våra fasta kurser som du kan boka platser till. Välj helt enkelt den kurs där tid och plats passar dig bäst.

Room for Requirements LIVE

27 apr
Nu har det gått ett par veckor sedan Kravdagen 2018 och vi känner att det är dags för en liten påfyllning av inspirationen och energin vi fick då. Därför kör vi ett frukostseminarium inspirerat av Kravdagen men med lite nya vinklar den 27/4 kl 7.30 på vårt kontor i Stockholm. Det blir tre kortare föredrag och dessutom en chans att mingla lite och kanske hitta någon av dem du pratade med i en paus på Kravdagen?

Mastering the Requirements Process

15 maj
Ska du bara gå en enda kurs i kravhantering/business analysis i ditt yrkesliv så ska du gå den här. Suzanne Robertson är känd för sina pedagogiska kurser, sitt sätt att lära ut och för att vara en exceptionell kommunikatör. Ta chansen att lära dig kommunicera på riktigt med såväl intressenter som utvecklingsteam – så pass väl att de mer än gärna kommer på dina möten och workshops.

Mastering the Requirements Process är en tre dagar lång kurs som lär ut kravhantering på riktigt, vare sig du jobbar agilt, traditionellt eller med upphandling, förmedlat av en kursledare i världsklass.

Kvantifiering av mål och krav, 4h

17 maj
Ofta ser man uttryck som ”bättre prestanda”, ”högre användbarhet” eller ”mer flexibilitet”. Tyvärr räcker inte den här typen av formuleringar när man ska utveckla och sedan utvärdera en produkts värden och egenskaper. I den här kursen får du lära dig hur man gör krav mätbara så att de blir tydliga och kan följas upp.

Så skriver du en diskussionsvänlig user story - 3h

25 maj
User story-mallen ”As a … I want … In order to …” kan vara världens mest missförstådda och misshandlade kravhanteringsmetod. Men grundtanken är god, och den förtjänar din fulla uppmärksamhet. Följ med på en kurs där vi praktiskt tränar på att skriva de där korta berättelserna med precis lagom mycket information för att stimulera till meningsfull dialog.

Fritt bokningsbara

Dessa föreläsningar och workshops kan du boka in till ditt företag när det passar er. Passar perfekt till en utvecklande kick-off!

Lös rätt problem!

Glöm Scrum, Xp, RUP, V-modellen och UML för en stund. Det är alldeles för lätt att fokusera på hur man arbetar med kravhantering, utan att riktigt tänka på varför man borde göra det. Varför startar...

Att jämföra äpplen med päron

Man brukar ofta höra att man inte ska jämföra äpplen och päron. Även i kravhanteringssammanhang är detta ett vanligt uttryck. Vi tycker att det är helt fel. Det går alldeles utmärkt. Däremot...

Hur kul är det på en skala?

Hur ofta ser man inte uttryck som ”bättre prestanda”, ”högre användbarhet” eller ”mer flexibilitet”? Fina ord som inte betyder någonting. Vi kallar det för management bullshit. En bilhandlare som påstår...