• staffan-2

  Staffan Melin

  Staffan är en av Requires grundare och har jobbat med kravhantering och verksamhetsanalys i hela sin karriär. De längre uppdragen har varit inom framförallt fordonsinsdustrin, men han har även gjort insatser inom offentlig sektor med upphandlingar och kravstrategier.
   Staffan är en van föreläsare och har föreläst eller hållit kurs för närmare 1000 personer från en mängd olika branscher. Han pratar gärna om vikten av att lösa rätt problem och hur man kan göra kravhantering till något roligt och kreativt.

  Utöver krav är musiken det stora intresset. Staffan spelar ett antal instrument och skriver även musik till både tv-spel, film och då och då även till band.

 • alexander-2

  Alexander von Essen

  Alexander har arbetat som kravhanterare och business analyst i över tio år och är en av Requires grundare. Som konsult har Alexander stor erfarenhet av införandet av kravhantering i stora bygg- och anläggningsprojekt men har gjort uppdrag inom de flesta branscher, från rena IT-projekt till fältsjukhus och kamerablixtar. Alexander brinner för strategi- och affärsutveckling och trivs som allra bäst i rådgivande roller. Alexander är en mycket uppskattad föreläsare och kursledare och anlitas flitigt av såväl företag som högskolor och offentliga verksamheter.

  När han inte jobbar tillbringar Alexander den mesta av sin tid med familj och vänner. Gärna i kombination med sina intressen resor, matlagning, skidor och löpning.

 • jenny-3

  Jenny Andersson

  Jenny började sin karriär som utvecklare på ett litet medicintekniskt bolag. Hon upptäckte snart att det var mycket roligare att hjälpa användarna att definiera sina behov än att programmera. Sedan dess har Jenny arbetat med kravhantering och kravanalys. Hon har arbetat i internationella utvecklingsprojekt, i stora upphandlingsprojekt så väl som mindre projekt och är van att anpassa arbetssätt efter behov och förutsättningar.

  Jenny är mycket intresserad av hälsa och träning och speciellt hur man med ganska små förändringar kan äta både nyttigt och gott.

 • arne-2

  Arne Muñoz

  Arne har 20+ års erfarenhet av produktutveckling inom industrin där kravhantering har varit en viktig framgångsfaktor och av att utveckla och införa kravhantering i stora infrastrukturprojekt som Citybanan och nya tunnelbanan i Stockholm. Arne finner i dessa projekt en tjusning i att ha koll på helhet och riktning i verksamheten och samtidigt få till detaljer, verktygsstöd och utbildning i ett införande av ett nytt arbetssätt.

  Arne söker efter ett flow i cykling, vandring och paddling och lagar sen gärna mat över öppen eld i en vacker och oländig terräng.

 • babak-3

  Babak Mirnezami

  Babak har jobbat med kravhantering i hela sin karriär. Uppdragen har varit inom framförallt fordonsinsdustrin och anläggningsbranchen, där han har jobbat med kravstrategier, kravhantering samt ändringshantering. Han har även gjort mindre arbeten inom exempelvis försvarsindustrin. Han har även varit delaktig i att anordna ett flertal kravkonferenser.

  Utöver krav är idrott ett stort intresse där fotboll, basket, simning och tennis är de idrotter som utövas mest.

 • robertRobert Wallerblad

  Robert har jobbat med IT-system som är förknippade till produktutveckling i olika former i 15+ år. I det arbetet har han stöttat kunder inom ett brett spektrum av industrier; medical device, retail, försvarsindustri och tillverkningsindustri. Robert är social och kreativ, och med sin breda industriella och professionella bakgrund besitter Robert en god förmåga att bemöta både verksamhet och IT på ett väl anpassat sätt och nivå.

  Utöver arbetet spenderar han helst sin tid med att motionera, laga mat, läsa en god bok eller umgås med familj och vänner. 


 • björn-3

  Björn Dahlberg

  Björn är kontorschef på Malmökontoret och har 15+ års erfarenhet inom kravhantering och har även jobbat som projektledare, process- och metodansvarig för såväl kravhantering som för förstudier, förändringsledare, risk manager samt varit kompetensansvarig för drygt 60-talet Business Analysts. Björn är van facilitator av olika typer av workshops och har även hållit flertalet utbildningar och föreläsningar.

  När Björn inte pratar krav, processer eller förändringar, så tar innebandyn upp en stor del av fritiden då Björn tränar två framgångsrika lag i Skåneområdet.

 • Sandra

  Sandra Ekman

  Sandra är ambitiös och målinriktad och har ett stort intresse av samspelet mellan verksamhet och IT. Hon har erfarenhet av både stora, komplexa organisationer till små initiativ, och gillar utmaningen det innebär att identifiera olika behov för att slutligen leverera en lösning som bäst motsvarar det som verksamheten behöver. För att effektivt kommunicera, visualisera och skapa förståelse använder hon gärna modellering.

  Förutom krav ägnar sig Sandra gärna åt kreativa aktiviteter såsom fotografering, sömnad, broderi och andra former av hantverk.

 • tobias

  Tobias Nilsson

  Strukturerad, tålmodig konsult med specialintresse för definitioner, terminologi och stora datamängder. Tobias är också en mycket van relationsbyggare med över fem års säljvana, något som kan vara en underskattad förmåga i kravsituationer där vagheter och infekterade missförstånd ofta behöver lyftas fram i ljuset och klarifieras innan ett välgrundat beslut kan drivas igenom.

  Personlig utveckling är en röd tråd, och även utanför arbetstid fascineras Tobias av att lära sig nya saker. De fem senaste åren har han lyckats bemästra både flygplan och hårdrockstrummor, och sedan tidigt 2000-tal är han en av Stockholms mest uppskattade forspaddlingsinstruktörer

 • angelina

  Angelina Jaller

  Angelina är en analytisk person med fokus på organisation och struktur. Dessutom har hon koll på detaljer och är en bra människokännare. Hon har erfarenhet av flera branscher och har arbetat med både krav och förändringsledning. Hon är van att arbeta inom internationella miljöer.

  Angelina är även intresserad av bakning och har gjort både vackra och goda Require-kakor.

 • cecilia

  Cecilia Essén

  Cecilia har har fokuserat på krav och kravhantering de senaste 15 åren, primärt i IT- och telekombranschen och i internationella sammanhang. Cecilia har arbetat med många olika aspekter av kravhantering; kravställning både på hög och låg nivå, SW och HW krav, kravanalys, kravprioritering, change control boards och olika kravprocesser. Hon har också lång erfarenhet av kravställning mot externa leverantörer i form av RFIer och RFQer. Hennes bakgrund i stora utvecklingsprojekt är en tillgång i arbetet i gränslandet mellan business och IT. Cecilias förmåga till helikoptervy kombinerat med en känsla för detaljer är en en stor styrka. Utanför arbetet så spelar Cecilia gärna tennis, läser och lagar en god middag tillsammans med familjen.

 • daniel

  Daniel Burén

  Med 20+ års erfarenhet av verksamhetsförändring, med huvudsaklig fokus på kravhantering och processutveckling, gillar Daniel att bidra till långsiktiga och hållbara lösningar. Att få individer att växa kunskaps- och erfarenhetsmässigt är en ständig utgångspunkt i hans uppdrag. Daniel har en bred erfarenhet och har arbetat med allt från operativt kravarbete till att driva kontinuerlig processförbättring och att sätta strukturen på plats för kravarbetet.

  Historia upptar annars Daniels intresse, vare sig det är i bokform eller genom att besöka platser och skulle chansen ges skulle han gärna vilja vara programledare för ”hemliga svenska rum”.

 • Ove_web

  Ove Holmberg

  Ove har jobbat med mjukvaruutveckling och förändringsledning i trettio år. De senaste femton åren med ett agilt synsätt hos ett femtiotal kunder inom bank, försäkring, startups, spel samt offentlig sektor. Ove brinner för effektivisering med nya arbetssätt och att leverera mot förväntningar.

  Ove är en genuin sportfåne med fotboll, ishockey, bandy, handboll och futsal som favoritsporter. Gärna om Hammarby spelar.

 • Anna Zahr

  Anna har jobbat i gränslandet mellan IT och verksamheten i över 15 år. Hennes specialitet är att få människor att ta till sig nya sätt att göra saker och att kommunicera komplexa saker på ett lättförståeligt sätt. Hon är dessutom en ypperlig processmodellerare och strukturerar passionerat upp informationsstrukturer och flöden.

  På fritiden ägnar sig Anna åt att träna, vara med familjen och umgås med goda vänner, gärna över en god bit mat. 


 • Andreas profil

  Andreas Lauberts

  Andreas är utbildad ekonom som tidigt i sin karriär insåg att det finns ett stort värde i att kunna uttrycka sina behov på ett strukturerat och pedagogiskt sätt. Sedan dess har han arbetat med krav- och behovsanalys i en mängd projekt av varierande storlek. Han har mångårig erfarenhet inom betalningsindustrin där han bland annat arbetat fram lösningar för betaltjänsten Swish.

  Löpning, snowboard och att paddla kajak är några av Andreas intressen utanför jobbet. Han har även ett ständigt omättat behov av att lyssna på musik.

 • mathias

  Mathias Henriksson

  Mathias har mer än 30 års erfarenhet från olika roller inom produktutveckling och produktledning och han har arbetat med kravhantering i egenskap av både beställare och leverantör. Han är intresserad av att förstå verksamheter och har arbetat med system där höga tillgänglighetskrav och tydliga användargränssnitt stått i fokus.

  När han inte jobbar är han troligtvis på upptäcktsfärd någonstans – på resa, konsert, restaurang eller på museum.

 • vanessa_prof_req

  Vanessa Carlstedt

  Vanessa är vår administratör och assistent på Stockholmskontoret. Tidigare har hon jobbat med allt ifrån personalfrågor och logistik till grafisk formgivning och sälj - i lika varierande branscher. Hon är vår multitasker som ser till att vi har allt ifrån gott kaffe på kontoret, ordning och reda bland dokumenten och fina presentationer när vi håller kurser.

  När Vanessa inte sitter på kontoret hittar man henne med största sannolikhet ätandes på japansk restaurang, eller på spinningcykeln.