2016-06-19 Require hälsar Robert Wallerblad välkommen!
Det är hög tid att berätta att vi stärkt vårt team ytterligare. Den här gången med Robert Wallerblad, som började redan för ett par veckor sedan. Han kommer tidigare från Infuseit där han jobbat som verksamhetsanalytiker och PLM-rådgivare. Vi är övertygade om att Robert kommer bidra med mycket på Require framöver.

2016-05-26 Require i Italien!
Den 19-22 maj reste vi till Tivoli utanför Rom för att ytterligare stärka samarbetet och lagandan på Require. Resan blev en blandning av kreativa diskussioner,sevärdheter, god mat och lagövningar. Vi vill utmana och förnya klassiska arbetssätt för konsulter och vi är övertygade om att bättre samarbete är en nyckelfaktor för att bygga framtidens produkter och företag.

Det gäller givetvis inom varje enskilt uppdrag vi gör men vi vet också att samarbete mellan konsulter på olika uppdrag och olika kunder ger en synergi som är otroligt värdefull för våra kunder och uppdragsgivare. Resan har gjort oss till ett ännu starkare team och vi kommer hem från Italien med mycket ny inspiration och är redo för nya utmaningar. Sen var det såklart inte helt fel heller att vi hade ett häftigt hus med en fantastisk utsikt, åt god mat i mängder, hade 25 grader och sol och hade gott om tid att verkligen ha roligt ihop. 

Huset terrassen
Vårt fantastiska hus (med stor pool på baksidan)! Hårt arbetande medarbetare.

Alexander pasta  IMG_2237

Alexander gör pasta med den urgamla "vinflaskmetoden". Tivoli - fantastisk vacker stad men tyvärr helt utan karuseller.

feyza fotar  require_tivoli

Vissa tog kort på Rom, andra på varandra. På väg in för att slåss mot lejon, gladiatorer och kanske konkurrenter.


2016-04-27 Bilder från Kravdagen 2016!
Ett stort tack från oss till alla er som kom, lyssnade, antecknade, minglade och diskuterade. Det gjorde den största Kravdagen hittills till även den bästa. För er som vill fortsätta diskussionerna och samarbetet finns flera aktiviteter framöver. Först och främst – vi har en plats kvar till Suzanne Robertsons kurs Mastering the Requirements Process den 10-12e maj. Först till kvarn. Vi kommer inom kort även gå ut med information om en Room for Requirements Live-AW den 26/5. Håll utkik i Room for Requirements på LinkedIn för att få mer information. Det går även att något sent hoppa på vårt Virtuella fikarum, till ett lägre pris då en månad redan gått. Slutligen kommer här lite bilder från Kravdagen 2016:

IMG_5847 IMG_5914   
 
IMG_6140 IMG_6168 

IMG_5831 IMG_6037 

2016-04-21 Välkommen Cecilia Essén
Vi är jätteglada att kunna hälsa Cecilia Essén välkommen till Requires Malmökontor. Hon kommer senast från telekombranschen och är en väldigt erfaren kravanalytiker. Cecilias förmåga till helikoptervy kombinerat med en känsla för detaljer blir en stor tillgång för framtida projekt. Vi ser fram emot att kunna hjälpa ännu fler kunder i Öresundsregionen framöver.

2016-01-29 Frukostseminarium med Requires konsulter
Den här fredagsmorgonen började vi med att hålla tre föredrag och bjuda på god frukost på Nordic C Hotell.

Jenny Andersson pratade kravstrategi och planer, Lilian Thomander Ydehed pratade agila principer och Sandra Ekman pratade om workshops. Det blev en trevlig morgon med flera bra diskussioner.

Det blir garanterat fler frukostseminarier så håll utkik.

2015-10-26 Johan Eckerdal blev trea i Genikampen
Vår konsult Johan Eckerdal blev igår trea i SVTs succéprogram Genikampen. Under programserien visade han verkligen varför han både är en duktig ingenjör, en vass problemlösare och en riktigt bra lagspelare. Stort grattis!

 Vill ni ha en av Sveriges snabbaste problemlösare till ert projekt? Då får ni passa på nu. Vi håller precis på att planera 2016 och än så länge finns möjligheten att få Johan som konsult. Hör av er till info@require.se med en intresseförfrågan så tar vi ett möte. Det kommer inte dröja länge innan Johan är helt fullbokad för 2016.

2015-10-02 Idag hälsar vi Feyza Chatti välkommen till Require
Feyza är en erfaren affärsanalytiker med civilingeniörsbakgrund. Hon har arbetat i flera internationella företag i USA och i Frankrike.

Hon har många års erfarenhet av kravhantering, analys och design och vi ser fram emot att ha henne i vårt team.

2015-09-01 Är du smartare än en Require-konsult?
Vi har alltid tyckt att vi har några av Sveriges vassaste konsulter. Det kan ju vara så att vi är lite partiska, men nu har vi fått chansen att se om det verkligen stämmer. Den 6 september startar Genikampen, ett program i SVT där Sveriges alla osedda genier möts i en unik tävling där ens förmåga att använda hjärnan spelar roll. En av de tolv deltagarna är Requires Johan Eckerdal.

TÄVLA MED REQUIRE OCH VINN EN APPLE WATCH
 Är du lika smart som Requires konsulter? I och med Johans deltagande i Genikampen ordnar vi en egen tävling. Inför varje program postar vi ett problem på http://require.se/utmaningen. Lyckas ni lösa den får ni poäng och den som har flest poäng i slutet vinner. 

Fullständiga regler för tävlingen
 • Varje onsdag kl 19 postar vi problemet.
 • Tävlingen pågår så länge som Johan är kvar i Genikampen.
 • Varje person som lyckas lösa problemet får 1 poäng.
 • Den som är snabbast med rätt svar får ytterligare 2 poäng.
 • Varje problem går på tid och du har max 8 minuter på dig att lösa det.

Vinnare och pris:
 Den som har flest poäng när Johan åkt ut (eller vunnit alltihop?) vinner. Priset är en Apple Watch!
 Vinnaren presenteras på Requires webbplats samt i Room for Requirements. Vill du vara anonym, vänligen meddela detta i förväg.

2015-08-28 Vår crash course fortsätter locka folk
Under 2015 lanserade vi ett nytt koncept för att göra kunskap om kravhantering mer lättillgänglig för alla. Vi märkte att många haft svårt att gå kurser i kravhantering eftersom de ofta är två dagar långa och den tiden kan man helt enkelt inte avvara. Därför föddes vår Crash Course, en kravhanteringskurs på en eftermiddag. 

Igår höll vi vår Crash Course igen, med deltagare från bland annat Scania, Svenska Spel och Netent. Nästa kurs blir den 14/10, så passa på att boka din plats redan idag. Vi tar bara 8 åt gången.

http://www.require.se/kurser/kommande/modern151014

 2015-08-25 Require på Bellmanstafetten
På Require tycker vi att hälsa är viktigt. Därför ställde vi (nästan) allihop upp i Bellmanstafetten och sprang 5 km var. Vi gör det för att det är kul och hälsosamt och alla springer i sin egen takt. Det blev en väldigt trevlig kväll med fint väder och god picnick.

Bellman

Under hösten satsar Require vidare på hälsa och träning och erbjuder alla sina anställda fri kost- och träningsrådgivning för att ge alla chansen till en friskare höst.

2015-08-21 Välkommen Lilian och Tobias!
Idag kan vi hälsa två nya medarbetare välkomna till Require, Lilian Ydehed och Tobias Nilsson. Båda har en ekonomibakgrund med kravhantering och affärsanalys inom bland annat bank- och finansvärlden. Vi är övertygade om att de kommer att stärka Require ytterligare som pålitlig partner inom krav och affärsanalys.    

Lilian Tobias

2015-05-18 Require växer ytterligarejenny_andersson
Idag har vi glädjen att hälsa Jenny Anderson välkommen till oss.  
Jenny kommer hit från Cybercom och har många års erfarenhet av kravarbete att bidra med. Vi är övertygade om att hon ytterligare kommer stärka Requires position som ett specialistföretag inom krav och verksamhetsutveckling.


2015-03-23 Nu öppnar Require kontor i Malmö
Efter att ha etablerat oss väl i Mälardalsregionen som en pålitlig partner inom kravhantering och verksamhetsanalys, med kunder som Trafikverket, Volvo CE, Ericsson och Scania utökas verksamheten med ett kontor som täcker Öresundsregionen. I takt med den allt snabbare och mer avancerade utvecklingen i svensk industri minskar utrymmet för tidsmässiga eller ekonomiska smällar i produktutvecklingen. Det blir allt viktigare att göra rätt från början och fler och fler företag inser att en effektiv kravhantering och verksamhetsanalys är ett kraftfullt verktyg för detta.

Lokalt förankrad expertis
 De senaste åren har konsultbranschen genomgått en strukturförändring där de stora företaget köpt upp många av de mindre företagen. Det har resulterat i att branschen domineras helt av ett fåtal stora aktörer vilket har visat sig ibland vara till nackdel för kunderna, som har svårare att få den spetskompetens som ett mindre, nischat, företag ofta kan ge. Många företag har efterfrågat mindre företag med specialistkompetens inom vårt område som alternativ till de stora konsultleverantörerna. Anlitar man oss vet man vad man får – specialister på just kravhantering och verksamhetsanalys. Just den lokala förankringen i kombination med en tydlig nisch är en ny trend inom konsultbranschen. Vi tror att branschen om några år kommer att bestå av några stora företag och ett stort antal mindre företag med lokal förankring.

Därför öppnar vi nu även ett lokalt kontor i Malmö. Kontorschef blir Björn Dahlberg, som kommit till Require från Capgemini, där han arbetat som både projektledare och business analyst.

För mer information, vänligen kontakta:
Staffan Melin, VD
Telefon: 0763 – 98 73 16
Email: Staffan.melin@require.se

Björn Dahlberg, kontorschef Malmö
Telefon: 073-447 43 16
Email: bjorn.dahlberg@require.se

2015-01-12 Require växer ytterligare!
Idag har vi glädjen att välkomna Johan Eckerdal till oss på Require. Johan kommer tidigare från medtechbranschen där han arbetat med såväl kravhantering som projektledning. Vi är övertygade om att han blir en stor tillgång för oss framöver.

2014-12-15 Require fyller fem år!
Den 15/12 firade Require födelsedag. Vi ser tillbaka på fem fantastiska år och planerar samtidigt inför fem minst lika fantastiska år framöver. Vi vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss på vägen, på ett eller annat sätt.  
IMG_4532 IMG_4516

2014-09-30 Sandra Ekman gör entré på Require
Under september månad har vi välkomnat Sandra Ekman till Require. Sandra har erfarenhet från kravarbete i försäkringsbranschen och främst IT-relaterade projekt. Vi är mycket glada att Sandra valt att komma till oss och vi ser att Require blir ett ännu starkare team för alla våra kunder då vi också breddar oss mot bank/finans/försäkring. Nu kör vi! 

2014-09-05 Require vinner avtal med Stockholm Vatten AB
Require ansvarar för krav- och ändringshantering i Stockholm Vatten ABs (SVAB) projekt SFA (Stockholms Framtida Avloppsrening). SFA omfattar bland annat om-, utbyggnad och teknikskifte i Henriksdals Reningsverk, en helt ny underjordisk sedimenteringsanläggning i Sickla samt nedläggning av Bromma Reningsverk och en 16 km lång tunnel för överledning av avloppsvatten från Bromma till Sickla/Henriksdal. 

2014-05-05 Require blir ännu fler
Vi hälsar Angelina Jaller välkommen till Require. Angelina kompletterar Require med aktuell erfarenhet som managementkonsult i svenska och utländska företag. Hon kan bidra till resan mot bättre krav på en mängd olika sätt, bland annat genom att ha en gedigen teoretisk ekonomisk utbildning. Välkommen till oss Angelina!

2014-02-11 Require levererar till Scania
Require AB:s Jenny Ågren som har erfarenheter från fordonsbranschen sedan tidigare inleder nu ett uppdrag på Scania som Business Analyst.

2014-01-29 REQB-certifiering i dag!
I eftermiddag kl.17:00 sitter vi på Söder och certifierar oss i REQB. Det gör vi för att våra kunder och samarbetspartners ska känna sig trygga i att vi har koll på de olika arbetssätten som finns med kravhantering. Och för att vi får göra det tillsammans!

2014-01-23 Endast fyra platser kvar till Mastering the Requirements Process!
Det är otroligt roligt att se det stora intresse som finns för vår satsning att bjuda in Suzanne Robertsson med utbildningen Mastering the Requirements Process till Sverige. Nu vill vi flagga att vi bara har fyra platser kvar så passa på att boka nu om du också vill bli mästare på kravhantering.Här bokar du!


Äldre inlägg