2016-12-15 Require fyller 7!
Vi bjöd i vanlig ordning in till kalas den 15e december. Medarbetare, kontorskollegor och vänner från företag vi jobbat på samlades förra torsdagen hos oss för att fira Require 7 år. Vi firade med ballonger, en massa god mat, en del skålar och discolampa (såklart).

Utöver det vill vi tacka för ett toppenår och hälsar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi ses 2017!

FullSizeRender  FullSizeRender1

2016-12-09 Kravdagen 2017 är live!
Idag gick den uppdaterade hemsidan www.kravdagen.se online och de första inbjudningarna skickades ut. Äntligen går det att boka Kravdagen! Besök hemsidan för att läsa mer om 2017 års upplaga eller boka direkt, fram till den 18/1 kan ni gå 3 för priset av 2!

2016-10-26 Kravdagen 2017 i startgroparna
Idag satte planeringen för Kravdagen 2017 äntligen igång! Vi har brainstormat, diskuterat och låtit idéerna flöda inför nästa års upplaga av den viktigaste dagen om krav. Vi är peppade inför 2017, hoppas ni är det med!

2016-10-07 Collaboration Days på Require
I veckan bjöd vi upp Malmökontoret och förflyttade oss ut till Solna och Hufvudsta Herrgård för två dagars Collaboration Days. Under dessa dagar fick vi bland annat chans att träffa nya medarbetare och bolla tankar och idéer med varandra. Det bjöds även på strålande sol, god mat och riktigt härligt humör. Tangentborden smattrade och samtalsämnena var många, vi tycker det är så fantastiskt roligt att få ta del av vad alla sysslar med ute på sina uppdrag.

collab_05 collab_01

collab_03


2016-10-03 Vunnen upphandling med Trafikverket
Require vann Trafikverkets upphandling gällande Projekt Ostlänken vilket innebär att Staffan Melin inledde nytt uppdrag som kravhandläggare i projektet redan förra veckan. Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö som ska ge kortare restider och ökad kapacitet för fler tåg.

2016-09-30 Mastering the Requirements Process med Suzanne Robertson
Denna vecka var det äntligen dags för oss att välkomna fantastiska Suzanne Robertson till Stockholm för ännu en omgång av kursen Mastering the Requirements Process. Under tre heldagar på nordic Light hotel lärde Suzanne ut hur man bemästrar denna ädla konst samtidigt som hon bjöd på många skratt och besvarade alla deltagarnas svåra frågor. Vi tackar Suzanne för tre mycket lärorika och trevliga dagar och hoppas kursdeltagarna är precis lika nöjda som vi är.

IMG_3390_red1 mtrp_red1

IMG_3402_red1 IMG_3395_red1

2016-09-19 AW på kontoret!
I torsdags bjöd vi in till efterlängtad after work på kontoret tillsammans med webbyrån Wunderkraut. Vi poppade bubblor, bjöd på tilltugg och pratade krav. 

aw_2 aw_3

aw_4 aw_1

Ingen AW utan förfriskningar och tilltugg, men förutom det bjöds det även på riktigt bra tips från Tobias Nilsson på Require som höll ett föredrag i hur man får kollegor att komma på möten. Snyggt Tobias!
aw_5 aw_6
På bilden till höger ser vi Tomas Persson från Wunderkraut som pratar om varför agila organisationer presterar. Mycket intressant och lärorikt.

Stort tack till Wunderkraut som gästade AW:n, kul att ha er här! Vi är supernöjda efter en riktigt trevlig eftermiddag och kväll, det är alltid lika spännande att träffa kollegor i branschen och höra vad som händer ute hos er. Hoppas ni hade minst lika trevligt som vi!

2016-08-25 Require på Bellmanstafetten - igen!
För fjärde året i rad valde vi att efter en lång och härlig sommar kick-starta hösten med Bellmanstafetten. I år blev det fem ganska så blöta kilometrar var, men iklädda våra nya Require-tights gick det snabbt ändå - den snabbaste Bellmanstafetten för vår del till och med!

IMG_7213  IMG_7231
De eminenta lagledarna, Alexander och Staffan, delar ut nummerlappar och Polly inför loppet. 

IMG_7242IMG_7357

Starka insatser både från dam- och herrsidan. Lilian och Jenny glada trots rivaliteten mellan lagen och Björn som går in för sista spurten.

IMG_7261IMG_7379

Glada gänget poserar, fyllda med endorfiner och energi, redo för hösten och nya krafttag.

2016-08-22 Förstärkning på kontoret!
I och med att Require växer medför det att vi behöver mer hjälp på kontoret. Därför hälsar vi nu Vanessa Carlstedt välkommen till sin nya roll som administrativ assistent. Så från och med nu är det hon som håller ställningarna på kontoret och ser till att det är fortsatt ordning och reda.

Dessutom har två praktikanter flyttat in och stannar hos oss i 15 veckor framöver - Linus Lundahl samt Fadi Rabah från Nackademin. Varmt välkomna!

 

Äldre inlägg