2017-04-27 Faciliteringskurs med Daniel Burén
Igår eftermiddag under fyra timmar höll vår Daniel kurs i hur man faciliterar och effektiviserar möten. Det var den första kursen utav sex 2-4 timmars kurser som hölls. Tack alla deltagare för de fina utvärderingarna. Vill ni läsa mer om våra korta kurser så hittar ni dem här!

2017-04-04 Frukostseminarium - Back to basics

FullSizeRender 2

I tisdags började vi på Require lite extra tidigt. Kl. 7.45 stod frallorna, smoothiesarna och kaffet framdukat. Ett fullsatt frukostseminarium med tema på grunderna inom krav, Staffan Melin pratade om hur man skriver bättre user stories, eller krav överlag. Johan Natt och Dag från Aperigi berättade om hur kontextdiagram hjälpt honom i sitt kravarbete, och slutligen pratade Simon Riddertorp från ADDQ om det enorma projekt han arbetar i och hur man får kravarbetet att fungera när man outsourcar. En riktigt intressant morgon helt enkelt!

Är du intresserad av att delta på framtida frukostseminarium? De är helt kostnadsfria men blir fullbokade snabbt, för att hålla koll när nya datum släpps - prenumerera på vårt nyhetsbrev (klicka här), följ Require AB på LinkedIn eller håll koll på kurssidan (här)


2017-03-21 Kravdagen 2017
Äntligen var det dags för Kravdagen! Tisdag morgon den 21a mars välkomnade vi årets deltagare till Odenplan 7A där vi började med frukost och mingel. Sedan följde en inspirerande dag fylld med talare som till exempel Hans Brattberg och Victoria Normark, diskussioner, KravQuiz och oändliga samtalsämnen. Vi hade en fantastisk dag och ser redan fram emot Kravdagen 2018! 

_MG_0526 _MG_0626

_MG_0725 _MG_0702


2017-03-08 Frukostseminarium - Krav för alla
I morse öppnade vi upp kontoret för ett smakprov av Kravdagen som går av stapeln den 21 mars. Frukostseminariet hade fokus på Kravdagens tema - Krav för alla och samtidigt som vi åt god frukost från Reload Superfood pratade Staffan Melin om vad "krav för alla" innebär. Arne Muñoz berättade om Stockholms nya tunnelbana och hur det är att ställa krav 10 år fram i tiden. Daniel Burén avslutade dragningarna med att berätta hur man skapar samsyn med hjälp av processer. Flera intressanta frågor bubblade upp och vi hoppas att det sätter igång fler tankar och diskussioner. 

Vi är nöjda efter en trevlig morgon och påbörjar nu uppladdningen inför Kravdagen. Hoppas vi ses där!

FullSizeRender 2 FullSizeRender 4

FullSizeRender 3 FullSizeRender

2017-02-17 Utbildningsdag med Background

FullSizeRender FullSizeRender 2 

För ett par veckor sedan blev hela Require utbildade av Gabriel Alenius från Background i hur man skapar och håller högkvalitativa presentationer. En väldigt inspirerande och givande dag som ledde till flera diskussioner och insikter. Nu tycker vi det är både enklare och roligare att utforma presentationer, tack Gabriel!


2017-01-24 Finnes: ett växande företag med spännande uppdrag

Här finns ett företag som tycker att vårt arbete är viktigt och gör skillnad. Här finns också kollegor som är experter på det de gör, och som gärna delar med sig av sin kunskap. Vi är en flexibel organisation med högt i tak och stora ambitioner. Låter Require som något för dig? Isåfall har du tur, vi har nämligen plats för fler konsulter i både Malmö och Stockholm. Läs mer här!

2016-12-15 Require fyller 7!

Vi bjöd i vanlig ordning in till kalas den 15e december. Medarbetare, kontorskollegor och vänner från företag vi jobbat på samlades förra torsdagen hos oss för att fira Require 7 år. Vi firade med ballonger, en massa god mat, en del skålar och discolampa (såklart).

Utöver det vill vi tacka för ett toppenår och hälsar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi ses 2017!

FullSizeRender  FullSizeRender1


2016-12-09 Kravdagen 2017 är live!

Idag gick den uppdaterade hemsidan www.kravdagen.se online och de första inbjudningarna skickades ut. Äntligen går det att boka Kravdagen! Besök hemsidan för att läsa mer om 2017 års upplaga eller boka direkt, fram till den 18/1 kan ni gå 3 för priset av 2!


2016-10-26 Kravdagen 2017 i startgroparna

Idag satte planeringen för Kravdagen 2017 äntligen igång! Vi har brainstormat, diskuterat och låtit idéerna flöda inför nästa års upplaga av den viktigaste dagen om krav. Vi är peppade inför 2017, hoppas ni är det med!


2016-10-07 Collaboration Days på Require

I veckan bjöd vi upp Malmökontoret och förflyttade oss ut till Solna och Hufvudsta Herrgård för två dagars Collaboration Days. Under dessa dagar fick vi bland annat chans att träffa nya medarbetare och bolla tankar och idéer med varandra. Det bjöds även på strålande sol, god mat och riktigt härligt humör. Tangentborden smattrade och samtalsämnena var många, vi tycker det är så fantastiskt roligt att få ta del av vad alla sysslar med ute på sina uppdrag.

collab_05 collab_01


collab_03 IMG_3514

2016-10-03 Vunnen upphandling med Trafikverket

Require vann Trafikverkets upphandling gällande Projekt Ostlänken vilket innebär att Staffan Melin inledde nytt uppdrag som kravhandläggare i projektet redan förra veckan. Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö som ska ge kortare restider och ökad kapacitet för fler tåg.

2016-09-30 Mastering the Requirements Process med Suzanne Robertson

Denna vecka var det äntligen dags för oss att välkomna fantastiska Suzanne Robertson till Stockholm för ännu en omgång av kursen Mastering the Requirements Process. Under tre heldagar på nordic Light hotel lärde Suzanne ut hur man bemästrar denna ädla konst samtidigt som hon bjöd på många skratt och besvarade alla deltagarnas svåra frågor. Vi tackar Suzanne för tre mycket lärorika och trevliga dagar och hoppas kursdeltagarna är precis lika nöjda som vi är.

IMG_3390_red1 mtrp_red1

IMG_3402_red1 IMG_3395_red1



2016-09-19 AW på kontoret!

I torsdags bjöd vi in till efterlängtad after work på kontoret tillsammans med webbyrån Wunderkraut. Vi poppade bubblor, bjöd på tilltugg och pratade krav. 

aw_2 aw_3

aw_4 aw_1

Ingen AW utan förfriskningar och tilltugg, men förutom det bjöds det även på riktigt bra tips från Tobias Nilsson på Require som höll ett föredrag i hur man får kollegor att komma på möten. Snyggt Tobias!
aw_5 aw_6
På bilden till höger ser vi Tomas Persson från Wunderkraut som pratar om varför agila organisationer presterar. Mycket intressant och lärorikt.

Stort tack till Wunderkraut som gästade AW:n, kul att ha er här! Vi är supernöjda efter en riktigt trevlig eftermiddag och kväll, det är alltid lika spännande att träffa kollegor i branschen och höra vad som händer ute hos er. Hoppas ni hade minst lika trevligt som vi!



2016-08-25 Require på Bellmanstafetten - igen!

För fjärde året i rad valde vi att efter en lång och härlig sommar kick-starta hösten med Bellmanstafetten. I år blev det fem ganska så blöta kilometrar var, men iklädda våra nya Require-tights gick det snabbt ändå - den snabbaste Bellmanstafetten för vår del till och med!

IMG_7213   IMG_7231
De eminenta lagledarna, Alexander och Staffan, delar ut nummerlappar och Polly inför loppet. 


IMG_7242   IMG_7357
Starka insatser både från dam- och herrsidan. Lilian och Jenny glada trots rivaliteten mellan lagen och Björn som går in för sista spurten. 

IMG_7261   IMG_7379
Glada gänget poserar, fyllda med endorfiner och energi, redo för hösten och nya krafttag.



2016-08-22 Förstärkning på kontoret!

I och med att Require växer medför det att vi behöver mer hjälp på kontoret. Därför hälsar vi nu Vanessa Carlstedt välkommen till sin nya roll som administrativ assistent. Så från och med nu är det hon som håller ställningarna på kontoret och ser till att det är fortsatt ordning och reda.

Dessutom har två praktikanter flyttat in och stannar hos oss i 15 veckor framöver - Linus Lundahl samt Fadi Rabah från Nackademin. Varmt välkomna!


2016-06-19 Require hälsar Robert Wallerblad välkommen!

Det är hög tid att berätta att vi stärkt vårt team ytterligare. Den här gången med Robert Wallerblad, som började redan för ett par veckor sedan. Han kommer tidigare från Infuseit där han jobbat som verksamhetsanalytiker och PLM-rådgivare. Vi är övertygade om att Robert kommer bidra med mycket på Require framöver. 


2016-05-26 Require i Italien!

Den 19-22 maj reste vi till Tivoli utanför Rom för att ytterligare stärka samarbetet och lagandan på Require. Resan blev en blandning av kreativa diskussioner,sevärdheter, god mat och lagövningar. Vi vill utmana och förnya klassiska arbetssätt för konsulter och vi är övertygade om att bättre samarbete är en nyckelfaktor för att bygga framtidens produkter och företag.

Det gäller givetvis inom varje enskilt uppdrag vi gör men vi vet också att samarbete mellan konsulter på olika uppdrag och olika kunder ger en synergi som är otroligt värdefull för våra kunder och uppdragsgivare. Resan har gjort oss till ett ännu starkare team och vi kommer hem från Italien med mycket ny inspiration och är redo för nya utmaningar. Sen var det såklart inte helt fel heller att vi hade ett häftigt hus med en fantastisk utsikt, åt god mat i mängder, hade 25 grader och sol och hade gott om tid att verkligen ha roligt ihop. 

Huset terrassen
Vårt fantastiska hus (med stor pool på baksidan)!                                    Hårt arbetande medarbetare.

Alexander pasta Slack for iOS Upload IMG_2237

Alexander gör pasta med den urgamla "vinflaskmetoden".                              Tivoli - fantastisk vacker stad men tyvärr helt utan karuseller.

feyza fotar   require_tivoli

Vissa tog kort på Rom, andra på varandra.                                                 På väg in för att slåss mot lejon, gladiatorer och kanske konkurrenter.


2016-04-27 Bilder från Kravdagen 2016!

Ett stort tack från oss till alla er som kom, lyssnade, antecknade, minglade och diskuterade. Det gjorde den största Kravdagen hittills till även den bästa. För er som vill fortsätta diskussionerna och samarbetet finns flera aktiviteter framöver. Först och främst – vi har en plats kvar till Suzanne Robertsons kurs Mastering the Requirements Process den 10-12e maj. Först till kvarn. Vi kommer inom kort även gå ut med information om en Room for Requirements Live-AW den 26/5. Håll utkik i Room for Requirements på LinkedIn för att få mer information. Det går även att något sent hoppa på vårt Virtuella fikarum, till ett lägre pris då en månad redan gått. Slutligen kommer här lite bilder från Kravdagen 2016:

IMG_5847 IMG_5914   
 
IMG_6140 IMG_6168 

IMG_5831 IMG_6037 IMG_5954  


2016-04-21 Välkommen Cecilia Essén

Vi är jätteglada att kunna hälsa Cecilia Essén välkommen till Requires Malmökontor. Hon kommer senast från telekombranschen och är en väldigt erfaren kravanalytiker. Cecilias förmåga till helikoptervy kombinerat med en känsla för detaljer blir en stor tillgång för framtida projekt. Vi ser fram emot att kunna hjälpa ännu fler kunder i Öresundsregionen framöver.

 

Äldre inlägg